About

Pro začátečníky

A nyní se můžete pokusit vydat se na svoji 1. astrální cestu. Je to zážitek, na který nikdy nezapomenete a který budete chtít opakovat znovu a znovu.

Je pár věcí, na které nemáte vliv. O astrální cestování se nepokoušejte v přílišném vlhku a za bouřky. Někteří lidé tvrdí, že za bouřky lze bezpečně cestovat, pokud před cestou ponoříte ruku na několik minut do nádoby s vodou, ala já bych to neriskoval a astrální cestu bych odložil na jindy.

Měli byste si zvolit dobu, kdy nebudete nikým rušeni. Přímo před cestou nejezte, ale neměli byste pociťovat ani hlad. Mnoho lidí cestuje při ležení v posteli. Je to logické, protože odsud se právě vydáváme na skoro všechny astrálně konané cesty ve spánku. Raději si ale zvolte křeslo, protože byste mohli při relaxaci usnout dříve, než začnete vůbec cestovat.

Než začnete připravte si tužku a papír, abyste si mohli ihned po návratu zapsat své dojmy. Můžete též provést malý rituál na ochranu svého těla po dobu, kdy od něj budete vzdáleni. Existuje celá řada způsobů. Zvláště užitečná je sůl a voda. Koupel ve vodě s trochou rozpuštěné soli tedy skýtá vynikající ochranu.

Doporučuji cestovat ve vzdušných šatech. Vodu se solí lze použít i jinak. Do každé ze 4 světových stran z místa, ze kterého chcete cestovat, nasypte polévkovou lžíci soli. Pak kruh kolem něj pokropte vodou, vytvoříte si tak potřebnou ochrannou plochu. V pokoji by mělo být teplo kolem 20 stupňů.

Nekřižte ruce a ani nohy - pokud je křížíme, podvědomě se tak držíme zpátky. Proto je důležité mít nohy a ruce uvolněné. Je třeba, aby vaše astrální cesta měla nějaký cíl. Poprvé je to celkem snadné. Vašim cílem je opustit vaše tělo a vznášení maximálně několik metrů od něj.

Při 1. cestě je důležité neopouštět svůj pokoj. Proveďte postupnou relaxaci. Až budete naprosto uvolněni, soustřeďte se na dýchání. Uvědomte si své tělo, ať už je kdekoliv. Uvědomte si místnost ve které se nacházíte a vaše vědomí. Vaše mysl musí zůstat uvolněná a klidná. Myslete na cíl své astrální cesty a na to, jak je pro vás důležité, abyste ji vykonali.

Nyní zaměřte svou pozornost na čelo a nechte svou mysl, aby se v tomto místě oddělila od těla. Pravděpodobně budete mít pocit, že se propadáte nebo vznášíte. Za začátku vám to bude nepříjemné, ale nechte věcem volný průběh a nebojte se, strach vás může stáhnout zpět do fyzického těla. Někdy to jde hladce na poprvé a jindy to naopak trvá. Největší potíž je v tom, že lidé často zazmatkují jakmile ucítí, že klesají anebo že se vznášejí. Jakmile ucítíte, že klesáte skrze povrch vašeho lůžka, je to jenom dobře. I zde platí, že první pokus je ten nejtěžší. Je skvělé pokud se vám astrálně cestovat podaří hned na poprvé, ale vězte, že některým lidem to trvá i 4 měsíce zkoušení, než se to naučí.

Předpokládejme, že se vám podařilo úspěšně opustit vaše tělo a že se teď nad ním vznášíte. Nyní si v duchu přejte ocitnout se v rohu místnosti, než se vám tuto myšlenku podaří zformulovat, budete tam. Osahejte si stěny a přesvědčte se, jak pevné a poddajné se vám zdají. Záleží to od toho, jak pevného astrálního dvojníka máte. Postupně navštivte všechny rohy místnosti. Nakonec si představte, že se vracíte zpět do svého fyzického těla. Tento návrat bývá někdy snadný a klidný, jindy se však může zdát prudký. Doporučuji se vracet pomaleji, ale i při hladkém dosednutí na zem nejspíše pocítíte náraz. Všeobecně platí, že čím dál jste od fyzického těla, tím je otřes větší. Po návratu do těla zůstaňte chvíli ležet. Potom si zapište své zážitky a pocity. Jakmile se vám cesta zdaří, budete si ji chtít co nejdříve zopakovat, ale radím vyčkat 24 hodin, protože je to přeci jen psychický nápor a i organismus potřebuje čas na vzpamatování se.

Příště astrální cestování pro pokročilé. Vydejte se za hranice vašeho domu a třeba i do minulosti!!!! Těm, komu se astrální cesta povedla (a je jedno na kolikátý pokus) GRATULUJI

Žádné komentáře: