About

Záhada: Bermudský trojúhelník, Kde a jak ?

   Bermudský trojúhelník, ďáblův trojúhelník, hřbitov Atlantiku a další rúzné názvy označují jednu a tu samou oblast, oblast ležící mezi jižním cípem Florida, Portorikem (přesněji městem San Juan) a Bermudami na pomezí  Mexického zálivu a západního Atlantiku. Tato oblast zahrnuje i  Sargasového moře a protéká jím Golfský proud.
 







   
Tato oblast tvaru téměř rovnostranného trojúhelníku a o rozloze větší než 1,1 km² je celosvětově proslulá jako místo záhadného mizení lodí i letadel. O různé vysvětlení proč k mizení dochází není nouze:
  •  Na územé bermudského trojúhelníku se rozkládalo území vysoce vyspělé dnes už zaniklé civilizace (podobné Atlatidě) a některá její energetická zařízení by mohl být stále v provozu a způsobovat elektromagnetické anomálie a tajemná podmořská světla.
  • Oblast bermudského trojúhelníku si za svá lovné či sběrné teritorium vybrala cizí mimozemská civilizace, která stojí za všemi nevysvětlytelnými jevy a zmizeními.
  • Jedním z vysvětlení je i to, že vlastně o vůbec žádnou záhadu nejde, že vše je jen souhra faktorů. Kombinace častých hurikánů a bouřlivých vln,  určitých místech až 6 000 metrů hluboká voda, kde se může snadno schovat vrak letadla i velké lodě, v jiných místech zase dno mělké a členité, které může snadno potopit menší lodě. K tomu připočtěme že se jedná o velmi frekventovanou oblast a tím pádem čím více lodí a letadel, tím více neštěstí. Dále se k tomu přidá senzacechtivost novinářů a pisálků z celého světa a záhada je na světě.
  • Velkou část záhadných jevů vědci připisují podmořských kapsám s hydrátem metanu, který ve velkých hloubkách díky tlaku vody zůstává v pevném stavu a když se uvolní a začne stoupat, začne se postupně měnit v plyn a u hladiny může být šírka kapsle i několik set metrů a díky touto kapslí sníženou hustotou vody může snadno potopit skrz ní projíždějící loď, nebo může dojít lehce k výbuchu vzledem k tomu že metan je extrémně hořlavý. Navíc je metan nedýchatelný a všichni lidé v zasažené oblasti by se ihned začali dusit. Dále přpočtěme i to, že změna tlaku vzduch způsobená metanem může způsobit i pád letadla díky odlišné hustotě vzduchu a máme tu celkem věrohodnou vědecky podloženou teorii.







   

Žádné komentáře: