About

Jíné metody astrálního cestování

Rozhodl jsem se zde uvést i jiné možnosti, jak opustit své fyzické tělo při astrálním cestování, pro mnohé z vás třeba i jednodušší...

Metoda meditace

Možná vás překvapí, že astrálně cestovat lze i při meditaci. Mnozí též tvrdí, že jde o nejjednodušší způsob, protože některé starší metody opouštění těla si žádají pevné odhodlání a tvrdou práci, meditace nikoliv. Usedněte do křesla, zavřete oči a myslete na něco příjemného. Nechte takto uplynout několik minut a poté začněte postupně uvolňovat veškeré svoje svalstvo,dokud se nebudete cítit uvolnění a ochablí jako hadrová panenka. Vaše tělo je uvolněné.Nyní je třeba, abyste zklidnili svou mysl a ztišili a vyprázdnili své vědomí. Možná,že při tom zažijete neobvyklé pocity jako např.: ucítíte chladivý vánek nebo uslyšíte nepříjemné hučení v uších.Ve vašem vědomí se mohou objevit různé tvary a obrazce.

Pozorujte je, avšak nedovolte jim , aby ve vás znovu vyvolaly myšlenkové procesy.Až se tedy zcela uvolníte na těle i na duchu, v klidu ležte a čekejte. Možná budete mít pocit, jako kdyby se vám zvětšovala hlava nebo zjistíte, že se pohybujete. Může to být jemné kývání ze strany na stranu nebo silná vibrace. Není snadné tyto věci nechat proběhnout, aniž by jste na ně mysleli.Je však nutné, abyste nepřemýšleli, neboť se jedná o známku toho, že se vaše vědomí chystá opustit fyzické tělo.Pak to náhle přijde.V jediném zlomku vteřiny se ocitnete mimo své fyzické tělo.Pravděpodobně zjistíte, že se vznášíte několik metrů nad ním.Nyní se rozhodněte, kam by jste se rádi vydali. Neanalyzujte to, na co myslíte či co vidíte, jednoduše se nechte unést svými představami a uvidíte,kam vás zavedou.Sledujte vše co nejpozorněji.Dokud váš zážitek trvá, příliš o něm nepřemýšlejte, zhodnotit jej můžete později.Až budete cítit, že je ta správná chvíle,vraťte se do těla.Chvilku vyčkejte, pak napočítejte do pěti a otevřete oči.Nyní můžete přemýšlet o tom, co jste zažili.Existuje řada způsobů jak meditovat, jste li zvyklí na jinou meditační techniku, zůstaňte u ní.

***

Metoda houpačky

Toto je obzvlášť příjemná metoda.Začněte jako obvykle postupnou relaxací. Až bude vaše fyzické tělo naprosto uvolněné, představte si, že sedíte na houpačce a houpáte se sem a tam. Soustřeďte se na špičku nosu a temeno hlavy, avšak představujte si,jak se na oné houpačce pohybuje celé vaše tělo.Jak tomu u normální houpačky zbývá, zhoupnete se pokaždé o trochu výš. Výš, výš a výš, dokud nebudete mít pocit, že jste se přehoupli.V nejvyšším bodě oblouku, kdy to už už bude vypadat, že houpačka opíše celý kruh, se v duchu pusťte a pak náhle zjistíte, že jste venku z těla.Bude to zvláštní pocit. V žaludku stále ucítíte, jak jste se houpali,avšak zároveň se vám naskytne pohled na vaše tělo, uvolněné a nehybné.Po několika takovýchto pokusech možná zjistíte, že už nemusíte provádět postupnou relaxaci, nyní již budete moci usednout na kterémkoli místě, zavřít oči a představit si, jak se houpete na houpačce výš a výš, dokud se neoddělíte od svého fyzického těla.

***

Francouzská metoda

Tuto metodu hojně používali francouzští průkopníci astrálního cestování v druhé polovině 19.století. V té době podle několika knih měli prý Francouzi ve výzkumu mimotělních zážitků výrazný náskok před ostatním světem a zaznamenali řadu pozoruhodných úspěchů.Tato metoda by pro vás neměla být těžká, avšak stává se, že mnoho lidí v této metodě uspěje až na druhý pokus.Podle mého názoru je to proto, že je těžké dosáhnout stavu vědomého i nevědomého chtění. Bylo by tedy vhodné, abyste týden předem co nejintenzivněji mysleli na opuštění svého těla. Až budete připraveni začít, zvolte si tichý, klidný večer a jako vždy si zajistěte, že nebudete rušeni. V místnosti by měla být tma a příjemná teplota. Měli byste být sami.Zavřete oči a uvědomte si své dýchání. Poté zaměřte svou pozornost na prsty jedné nohy. Soustřeďte se jen a jen na ně.Vnímejte, jak se v tomto místě od vašeho fyzického těla odděluje jeho astrální dvojník.Jakmile se vím to podaří, učiňte totéž s prsty u druhé nohy. Takto postupujte po celém těle a takto vnímejte, jak se astrální dvojník odděluje od každičké jeho části, dokud nedosáhnete temene hlavy. I v tomto místě své astrální tělo oddělte, takže nyní spočívá volně ve vaší blízkosti. Nyní zaměřte svou pozornost na čelo a silou vůle své astrální tělo přimějte, aby se vzdálilo. Právě v tomto okamžiku vstupuje do hry vědomé a nevědomé chtění. Každou částečkou svého těla si přejte, aby se vaše astrální tělo vydalo na cestu.Než se nadějete, buďte na sebe hledět z výšky stropu.

***

Metoda víru

Toto je metoda, kterou v době kolem první světové války používal často francouzský okultista Yram.Náhoda tomu chtěla,že ve stejnou dobu takto cestoval ve Spojených státech amerických i Prescott Hall, člen americké společnosti pro parapsychologický výzkum.Ten svým žákům radil toto:

1./Žák by se měl vyhnout masu.Některým lidem pomůže půst, avšak všichni by měli omezit přísun potravy.

2./Hodinu či dvě před jakoukoli astrální cestou by žák neměl jíst vůbec.

3./Žák by měl konzumovat hlavně ovoce a zeleninu.Blahodárné účinky má především mrkev. 4./ZA vhodná se považují syrová vejce, která astrálnímu cestování napomáhají.

5./Ořechy(obzvláště burské) nejsou vhodné.

6./Prospěšné jsou všechny tekutiny, avšak měly by být konzumovány s mírou.V den astrálního vycestování je třeba vynechat kávu a alkohol.

7./Žák by se měl rovněž vyhnout tabáku a drogám.

8./A nakonec dobrá zpráva: "Po šesti až osmi měsících výcviku mohou pokročilí žáci jíst cokoli."

Ačkoliv přesná doba diety není uvedena, doporučoval bych tak minimálně týden před astrální cestou( před první astrální cestou tak 2 týdny).

A nyní k samotnému návodu jak opustit své fyzické tělo:

Sedněte si uvolněně a zavřete oči.Soustřeďte se na své dýchání.Dýchejte zhluboka a při tom se uvolňujte.Když už jste dostatečně uvolnění a dýcháte pravidelně, představte si jednu z následujících situací:

1.-Představte si sami sebe uvnitř velkého kuželu.Vmáčkněte se do jeho vrcholu a pak se jím protlačte ven.

2.-Představte si vodní vír a pozorujte sami sebe, jak v něm kolem dokola kroužíte. S každým přiblížením k tomuto víru se stáváte malinkou tečkou, která se zvětšuje, jakmile se z něj opět vynořujete.Až uděláte několik kol, vír vás do sebe vtáhne a vyvrhne ven z těla.

3.-Představte si, jak se díváte do zrcadla.Upřeně hleďte na svůj odraz a vizualizujte, jak se do něj přesouvá vaše vědomí.

4.-Představte si sami sebe, jak plujete na velké vlně.Když se vlna začne lámat, sledujte, jak vás odnáší s sebou ven z těla.

Všechny tyto obrazy se velmi dobře představují a navíc můžete při dalších cestách zvolit nové metody opouštění těla.Jejich výhodou je, že nejsou náročné na představivost a umožňují vám odpoutat mysl od fyzického těla.

Pokud máte jiné metody jak opouštět své tělo a chtěli byste mi je napsat, nebo pokud se mě chcete na něco zeptat, pište. Toto byl můj poslední článek o astrálním cestování, doufám, že se vám celých 5 článků líbilo a že jste si z nich taky něco vzali.

1 komentář:

Další záhady megalitů řekl(a)...

Další záhady megalitů

V průběhu výzkumu megalitů bylo empiricky prokázáno, že byly budovány pro akumulaci statické elektřiny. Statisíce nejrůznějších megalitů rozmístěných po celé Zemi vyvolává otázky, na které neznáme odpověď. Neznámé vlastnosti statické elektřiny, které jsou podstatou megalitů, vytvářejí nepřekonatelnou překážku nejen pro jejich hodnocení ale také pro pokrok v jiných oborech. Statická elektřina je přírodní síla, která je součástí veškeré hmoty. Skutečnost, že lze empiricky nalézt některé její dosud neznámé vlastnosti napovídá, že v této oblasti nám něco důležitého uniklo.

Neměli bychom provádět hodnocení historie z hlediska našich poznatků, které nás pro nedostatek informací směrují k mylným závěrům. Jako příklad mohu uvést jazykové bariéry. Pokud byly dolmeny, viklany, hliněné valy, pyramidy i jiné struktury stavěny po celé Zemi, je třeba vysvětlit, jakým způsobem byly potřebné informace pro jejich budování doručeny nejen přes oceány, ale také přes jazykové bariéry na statisíce míst do všech kontinentů. Na to nelze odpovědět, vysvětlení se skrývá v dosud neznámé vlastnosti statické elektřiny. Lze si ale z toho vzít poučení a usměrnit uvažování v tom smyslu, že od tehdejších lidí se můžeme také něčemu přiučit.

Megalitické záhady se snadněji chápou v souvislostech. Na ostrově Sardinia bylo postaveno z balvanů bez malty větší množství kruhových staveb o různých velikostech nazývaných Nuraghy. Byly budovány v době bronzové a do dnešní doby se jich zachovalo asi 7 000. Jejich význam budování dosud nikdo neobjasnil. Další nevysvětlitelnou záhadou je 40 000 kruhových staveb v Irsku. Všechny mají podobnou architekturu, liší se však stupněm členitosti a tím i hmotností stejně jako Nuraghy na ostrově Sardinia. Podobné stavby jsou také rozmístěny na Aranských ostrovech, z nichž největší zaujímá plochu několika fotbalových hřišť. Tvoří ji čtyři valy vysoké 1,7 metru, jejichž šířka činí 5 metrů. Všechny kruhové stavby mají společný znak, nemají okna ani cimbuří a rovněž postrádají vodní zdroje. Mezi třetím a čtvrtým valem je umístěno tisíce špičatých kamenných bloků s ostrými hranami (sání hrotem), které dosahují výšky hradeb. Z hlediska naší doby neexistuje k jejich budování žádný zřejmý důvod. Erich von Daniken dává uvedené stavby do souvislosti se zříceninami Velkého Zimbabwe a připomíná, že podobných areálů známe v současné době přibližně sto padesát. Souhlasím s panem Danikenem, uvedené stavby je nutné dát do souvislosti, byly budovány za účelem propojení éterického rastru, který je vodivý a mohl být využit také k přenosu informací.

Z tibetských modlitebních mlýnů, které produkují energii rotací kovových válců třením dvou odlišných hmot – vzduchu s kovem, lze odvodit, že ve vysokých polohách se nenacházejí stejné energetické zdroje jako v polohách nižších.

V jiném případě se podařilo českým vědcům prokázat, že prostor pod vodiči vysokého napětí má prokazatelný vliv na chování zvířat. „Pokud se zvěř pod vodiči vysokého napětí chová jinak než obvykle, musí u ní nepochybně docházet ke změnám na mozkové, buněčné i molekulární úrovni,“ říká profesor Hynek Burda Z Essenu.

Vědci přišli loni s překvapivým objevem, že stáda krav nebo jelení a srnčí zvěře se při pastvě a spánku otáčejí vždy tak, aby jejich těla mířila od severu k jihu. Nyní přicházejí s poznáním, že zvěř tuto svoji schopnost ztrácí pod vedením vysokého napětí. Chová se zcela chaoticky a staví se při pastvě do nejrůznějších světových stran. Jakmile se zvěř od vedení vysokého napětí vzdálí při pastvě či spánku, opět srovná svá těla do severojižního směru. Rušivý efekt u chování zvěře je pozorovatelný asi do padesáti metrů od vysokého napětí. Vědci přiznávají, že otevírají dveře do prostoru, o němž jen tuší co vše může skrývat.

K uvedenému poznatku vědců mohu dodat, že negativní vliv vysokého napětí lze sledovat nejen u zvěře, ale také u řidičů motorových vozidel. V blízkosti mého bydliště již řadu let sleduji na komunikaci zvýšený počet dopravních nehod, kterou v desítkách kilometrů po obou stranách kopíruje rozvod vysokého napětí. Podrobněji se o tom rozepisuji v dřívějších publikacích.

Kritickou vzdálenost padesát metrů od vysokého napětí považuji za důležitý poznatek, který budu dále prověřovat. Podle mého výzkumu uvedená vzdálenost zasahuje již do zón a z toho pravděpodobně vyplývá, že zóny zvětšující vzdáleností od zdroje rozptylují svou energetickou hodnotu.

Trojrozměrný éterický rastr vytvářejí náboje statické elektřiny, lze to prokázat řadou experimentů, které popisuji na webu. Jde ale pouze o malou nápovědu pro další výzkum. Pro správnou orientaci bude nutné nejprve zaměřit a zmapovat zóny největších zemských nábojů – mořských proudů, veletoků a další zóny velkých konstantních nábojů.

Poučné bude také zjištění, k jakým změnám dochází v éterickém rastru, když se v každém okamžiku na naší planetě odehrává asi 1800 bouří a každou vteřinu se rozzáří přibližně stovka blesků. Roční počet blesků na Zemi se odhaduje na 3 miliardy, roční počet bouřek na Zemi okolo 16 miliónů. Domnívám se, že pokud nedoplníme informace v této oblasti fyziky, nebudeme schopni řešit nejen otázky dávné historie, ale i mnoha jiných případů.

Květen 2009
Miroslav Provod

Webové stránky http://www.miroslavprovod.com jsou v angličtině, další informace v českém jazyce naleznete na vyhledávačích po zadání hesla: „miroslav provod+statická elektřina“.