About

Metody Astrálního Cestování

Pár metod

Před tím, než začnete používat tyto metody, tak musíte být řádně uvolněné.Většina metod vyžaduje být ve stavu transu.

Metoda šňůry

Tato metoda poživa představu šňůry, po které šplháte nahoru. Před tím než jí začnete provádět je dobré zvyknout si na pravou šňůru. Proto nějakou zavěste na strop. Může to klidně být nějaká stuha. Zavěste ji nad hrudníkem, nebo pokud máte lepší čakru třetího oka, tak radši nad ní. Pokud nevíte, tak nezbývá než vyzkoušet obě a zjistit, jaká možnost nejlepší. Lehněte si, a vezměte pravou šňůru, radši se na ní nedívejte a zvykněte pouze na její existenci. Když už to budete zkoušet bez ní, tak stačí jenom vyvolávat tento pocit.
Teď přejdeme k samotné metodě:
1. Zvedněte své myšlené ruce a začněte se zvedat, ruka za rukou, vzhůru po pevné myšlené šňůře. Představte si tlustou tvrdou šňůru, kterou držíte oběma rukama. Pamatujte, nemate tu šňůru představovat, stačí jí jen cítit. Musíte představit, že se zvedáte za naprosté tmy. Během šplhaní pocítíte lehké "točení", převážně v horní části těla. Tento pocit vzniká v astrálním těle, které se snaží opustit fyzické. Čím déle to budete provádět, tím silnější to bude. Snažte se zapamatovat tento pocit a jak vzniká, aby příště to bylo rychlejší. Nemyslete na jiné pocity. Jen vás vyruší.
2. Pokračujte ve zvedání. Začnete mít pocit těžkosti, je to proto, že se prohlubujete do transu. Nepřemýšlejte o tom, jenom šplhejte dál.
3. Začnete cítit vibrace, která pak ovládne celé tělo, pak se bude zdát, že ho máte paralyzované. Nepřemýšlejte o tom, a stále jenom šplhejte dál.
4. Konečně vycestujete ven ve směru šňůry.
Já mám lepší efekt pokud jí mám "zavěšenou" nad čelem. Má šňůra jakoby prochází skrz mé tělo a nehoupá se. Nevím proč, ale mě se to dělá lépe, protože když jí představím jak se houpá, pak mě to začne rušit.

Metoda houpačky

Představte si nějaký nevelký předmět, například kouli, která se nachází asi 1,5- 2 metry nad vaším obličejem. Udělejte přesnou představu ti kouli. Nepostupujte dál dokud se to nenaučíte. Proto radím vytrénovat svou imaginace. Teď si představte jak se ta koule hybe pomalu nahoru a dolu. Budete vidět jak se zvětšuje a zmenšuje. Ať se pohybuje pořad, nenechte jí zastavit. Postupně zvětšujte její kývaní. Čím dál tím víc se zvětšuje a zmenšuje. Už jí máte téměř svého obličeje. Snažte se pocítit, jak se hýbete v opačném směru než koule. Představte si, že ona má obrovskou gravitaci, která má na vás vliv. Když se k vám přibližuje, tak se přibližujete i vy k ní, když se vzdaluje, tak se vzdalujete i vy. Čím blíž se k vám přibližuje, tím větší je gravitace, která vás k té krychle přibližuje.

Když už je ta koule opravdu hooodně blízko, tak se jí chyťte, a když ona bude letět zpátky, tak poletíte i vy s ní.

Druhá možnost houpaní je představa houpaní na houpačce. Představte si, jak letíte dopředu a dozadu, dopředu a dozadu ... Houpete se čím dál tím výš. Jedno z podobných houpnutí by vás mělo vyhodit ven z těla.
Metoda "trhání"

Zavřete očí. Soustřeďte se na dýchání, pak na konečcích prstů jedné nohy. Myslete jenom o nich. Představte si jak astrální tělo se odděluje od fyzického přímo v tom místě. Prodělejte to i s prsty jiné nohy. Představte si jak se oddělují nohy, břicho, a tak až ke hlavě, jako by se vaše tělo "trhalo" na astrální a fyzické.Teď si představte, že toto dvojče obtéká vaše fyzické. Pak se soustřeďte v oblasti třetího oka a přejte abyste vycestovali.
Metoda meditační

Není to metoda právě pro astrální cestováni, ale AC je vlastně jejím pobočním efektem u některých lidí. Samu metodu najdete ve časti Meditace (schopnost)

Autosugesce je něco více, než pouhá slova. Tu situací musíte představit co nejpřesněji. Například, pokud chcete u sebe vyvolat pocit klidu, tak říkejte: "Jsem klidnější". Neříkejte "Nejsem nervózní", protože váš mozek si představí nepříjemnou situaci, a ne klidnou. Pokud chcete pocítit teplo v pravé ruce, tak říkejte: "Moje pravá ruka je teplejší.", musíte ale představit jak je teplejší, jak leží a ohřívá se na slunci, nebo že je v nějaké teplé vodě, nebo že jí mate blízko ohniště. Co vymyslete je jenom na vás, pokud ale něco vyberete, tak je dobré to neměnit. Čím lépe si tu situací představíte, tím větší to bude mít efekt. Slova musíte říkat pořád, bez přestávky. "Moje pravá ruka je teplejší. Moje pravá ruka je teplejší. Moje pravá ruka je teplejší... " Říkejte to asi 1-1,5min než přejděte do další části těla. Pro lepší představu je dobré tu ruku něčím ohřát a zapamatovat ten pocit. Pak jenom stačí na něj vzpomínat.
Před tím, než začnete cvičit, tak najděte nějaké klidné místo, lépe méně osvětlené. Sundejte nepříjemné oblečení. Nohy mají ležet nedaleko od sebe. Kolena je dobré něčím podepřít. Pod hlavu dejte nějaký polštář. Radši nějaký menší, protože po uvolnění krčních svalu se muže stát, že budete mít potíže s dýcháním. Ruce malinko sehnuté kolem těla. Prsty taky malinko sehnuté, a nedotýkají se navzájem, ani těla. Když už ležíte, tak si v duchu několikrát řekněte: "Když budu provádět toto cvičení, tak se budu více a více ponořovat se do transu. I když budu v transu, tak budu vzhůru a budu chtít vše, co se děje. Když se vrátím do normálního stavu, tak budu všechno pamatovat". Pomoci této formulky budete mít menší potíže se spaním.
Teď začněte s uvolňováním. Jsou na to různé metody, ale pokud žádná nepomáhá, tak můžete zkusit autosugesci (viz. výše). Pokud ani to nepomáhá, tak zkuste napnout tu část těla, která se nedaří uvolnit. Podržte ji tak nějakou dobu a pak uvolněte. zapamatujte tento pocit. Provádějte to aspoň 2-3krát denně. Časem to dokážete uvolnit ještě víc. Uvolňujte postupně každou část těla zvlášť. Musí to ale být zdola nahoru. Až doděláte všechno zvlášť je dobré to projít v trosku větším rozsahu, jako že obě nohy jsou uvolněné, obě ruce, celé tělo. Časem pak stačí jenom vetší rozsah a ještě časem se uvolníte za pár vteřin. Pocit tíhy provádějte stejně jako při uvolňování. pak pocit tepla.
Až uvolněte celé tělo začněte říkat: "Dýchám klidně". Pak přejděte k srdci. "Mé srdce se bije pomalu a klidně". Časem se opravdu zpomalí a stane klidným. Pak si představte chlad na čele. Můžete předtím položit něco studeného na hlavu a zapamatovat tento pocit. Při samotném provádění tam ale nic nemějte ;). Když už budete v transu, tak zkuste zapamatovat všechny pocity, jaké mate. Později stačí na ně vzpomínat a bude to rychlejší.
Pokud vás ruší propadání do transu, tak zkuste během dne vyvolávat pocit podobného propadání. Časem byste na to měli zvyknout.
1. Naučte se relaxovat. Musíte se umět dobře uvolňovat a dobře zkoncentrovat. Ani to se nedělá lehce. Existuje spousty návodů, jak to provádět. Vyberte ten, který vám nejvíce vyhovuje a provádějte ho. Když už ho začnete provádět a pomáhá Vám to, není pak dobré ten způsob měnit. Je to z toho důvodu, že váš mozek je na to už zvyklý a pak stačí to začít dělat a on už spoustu věcí udělá za vás.
2. Není dobré jíst asi 2-4 hodiny před spaním. Žaludek pak spotřebovává spoustu energie, kterou byste mohli použít na cestování. Také není dobré provádět jakékoliv věci, které vás unaví.
3. Zaveďte deník. Proč? Svá cestování si budete pamatovat podobně jako sny. Teď si pamatujete vše a za 5 minut už nic. Také když si to znovu přečtete, můžete najít nějaké souvislosti, kterých jste si předtím nevšimli.
4. Před tím než začnete provádět nějakou metodu, musíte být řádně připraveni. Nejlepší doba pro cestováni je ráno, když se vzbudíte. Vaše tělo musí být ale dostatečně odpočinuté. Když bude unavení, tak zase usnete. Zase nemáte být až moc odpočinutí, protože pak vaše tělo bude dost probouzené a budete mít problémy s uvolňováním. Pokud zjistíte, že jste unavení, tak se v posteli protáhněte, nebo na nějakou dobu vstaňte, abyste se vzbudili. Během uvolňování můžete poslouchat klidnou hudbu, ale občas to může rušit, protože když se na ní budete soustředit, tak můžete mít problémy se soustředěním na AC. Musíte mít dobrou cirkulaci krve. Takže zaujměte nějakou příjemnou polohu, aby vám neodtěkali ruce. Důležité je, aby vás nic nerušilo. Neotvírejte okna, aby vás nerušily zvuky zvenčí, vypněte telefon, rádio, televizi ad.

Žádné komentáře: