About

Monroeova technika astrální projekce

(Převzato z Leaving The Body: A Complete Guide to Astral Projection, D. Scott Rogo, prentice Hall Press)

Jednou z hlavních bariér lidí stojících tváří v tvář projekci je strach. Mnoho z nich se obává, že mohou zemřít, nebo si nějakým způsobem ublížit na základě jejich projekce. Nic není dále od pravdy. Canteburský Institut, zabývající se těmito okultními studiemi, provedl experimenty s projekcí zahrnující přes 2000 lidí. Nikdo z nich nebyl tímto nějak zraněn, a nyní, o tři roky později, se nikdo nezmínil o nějakých nově vyvstalých problémech.

Jakmile si jednou uvědomíš, že si projekcí nemůžeš ublížit, měl bys začít s Monroeovými technikami, krok za krokem.

Krok první:

Uvolnit tělo. Podle Monroea, „schopnost relaxovat je prvním předpokladem, pravděpodobne i krok sám“ dosáhnout OBE1. Toto zahrnuje jak fyzické, tak mentální uvolnění. Monroe nenavrhuje způsob dosažení tohoto uvolnění, ačkoli Postupná Svalová relaxace, doplněná hlubokými dechovými cvičeními (nádech 1, výdech 2, nádech 3 … až do 100) je známa jako postačující.

Krok druhý:

Dostat se do stavu hraničícím se spánkem. Toto je známo jako hypnotický stav. Opět, Monroe nedoporučuje žádnou metodu pro dosažení tohoto. Jedním způsobem je držení předloktí zdvihnutého, zatímco zbytek ruky leží na posteli nebo na zemi. Jakmile začneš usínat, tvá ruka spadne a ty se znovu probudíš. Praxí se naučíš ovládat hypnotický stav bez použití ruky. Druhou metodou je koncentrace na nějaký objekt. Když začnou do tvé mysli vcházet další obrazy, dostal ses do hypnotického stavu. Pasivně tyto obrazy pozoruj. To ti také pomůže udržet tvou mysl blízko spánku. Monroe toto nazývá Stav A.

Krok třetí:

Prohloubení tohoto stavu. Začni čistit svou mysl. Pozoruj pozadí svých vizí skrze zavřené oči. Nedělej zatím nic dalšího. Jenom se dívej skrze zavřená oční víčka na černotu před sebou. Po chvíli zaznamenáš světelné vzorky. Jsou neutrální. Nemají žádný specifický účinek. Ignoruj je. Když ustanou. Vstoupil jsi do toho, co Monroe nazývá Stav B. Odsud musíš vstoupit do hlubšího stavu uvolnění, který Monroe nazývá Stav C – stav takového uvolnění, že si přestaneš uvědomovat své tělo a smyslové vnímání. Jsi téměř v nicotě, ve které jsou jediným zdrojem stimulací tvé myšlenky.

Ideálním stavem pro opuštění tvého těla je Stav D. To je Stav C, který je záměrně vyvolán z odpočatého a čerstvého stavu a není následkem normálního vyčerpání. Na dosažení Stavu D Monroe navrhuje cvičení ráno, nebo po krátkém zdřímnutí.

Krok čtvrtý:

Vstoupení do stavu Vibrací. Toto je nejdůležitější částí techniky a také nejvíce nejasnou.

Mnoho projektujících si těchto vibrací všimlo na počátku projekce. Mohou být zažity jako mírné brnění, nebo jako elektřina prostupující tělem. Jejich příčina je tajemstvím. Může to být astrální tělo pokoušející se uvolnit z fyzického.

Pro vstoupení do stavu vibrací nabízí následující pokyny:

Sundej všechny přívěsky, nebo věci, které se dotýkají tvé kůže.

Zatemni pokoj tak, aby skrze tvá oční víčka neprocházelo žádné světlo, ale nezatemňuj úplně.

Lehni podél severojižní osy, hlavou k magnetickému severu.

Sundej všechno ošacení, ale zůstaň přikryt tak, aby ti bylo teplo a cítil ses pohodlně.

Ujisti se, že nebudeš absolutně vyrušován.

Vstup do stavu relaxace.

Dej si mentální příkaz, že si budeš pamatovat vše, co se přihodí při následující práci pro tebe bude prospěšné. Zopakuj to pětkrát.

Prováděj dýchání skrze svá napůlotevřená ústa.

Zatímco dýcháš, soustřeď se na prostor před sebou.

Vyber bod asi 30cm2 před svým čelem a poté ten bod mentálně posuň necelé dva metry před sebe3.

Otoč bod o 90 stupňů vzhůru vykreslením imaginární čáry paralelní s osou tvého těla nahoře nad hlavou. Zaměř se tam, dosáhni si do tohoto bodu pro vibrace a přitáhni je zpět do tvého těla.

I když nevíš, co tyto vibrace jsou, poznáš je, když s nimi dosáhneš kontaktu.

Krok pátý:

Nauč se kontrolovat vibrační stav. Cvič jeho kontrolu jeho mentálním posouváním do tvé hlavy, dolů do tvých nohou, a nech ho vzdouvat se celým tělem a produkovat vibrační vlny od hlavy k patám. Abys tuto vlnu vytvořil, soustřeď vibrace a mentálně vytlač vlnu mimo svou hlavu a veď ji dolů do svého těla. Cvič toto, doku nebudeš schopen přivodit tyto vlny na příkaz.

Jakmile se jednou naučíš ovládat vibrační stav, jsi schopen opustit tělo.

Krok šestý:

Začni s částečným oddělováním. Klíčem je zde myšlenková kontrola. Udžuj svou mysl přímo zaměřenou na myšlenku opuštění těla. Nenech ji toulat se. Zatoulaná myšlenka ti může způsobit ztrátu kontroly stavu.

Nyní, vstoupením do vibračního stavu začni prozkoumávat OBE uvolňováním dlaně, nebo chodidla „druhého těla“. Monroe navrhuje natahovat končetinu dokud nepřijde do kontaktu se známým objektem, například se stěnou vedle tvé postele. Poté strč ruku skrze objekt. Vrať končetinu umístěním zpět do souladu s fyzickým tělem, sniž míru vibrací a ukonči experiment. Tiše lež, dokud se plně nevrátíš do normálu. Toto cvičení Tě připraví pro plné oddělení.

Krok sedmý:

Odděl se od těla. Monroe navrhuje dvě metody tohoto. Abys toho dosáhl, mysli na to, že jsi po vstoupení do vibračního stavu stále lehčí a lehčí. Mysli na to, jak krásné by bylo, kdyby ses vznesl nahoru. Drž tuto myšlenku v hlavě za každou cenu a nenech ji přerušit myšlenkami cizími. OBE se přirozeně přihodí v tomto bodě.

Jinou metodou je „Rotační metoda“ nebo technika „vyvalení se“. Když dosáhneš vibračního stavu, pokus se převalit jako by ses převracel v posteli. (Nezkoušej se převalit fyzicky). Zkus točit své tělo odhora a fiktivně jej převal do svého druhého těla napravo od fyzického já. V tomto bodě budeš mimo své tělo, jen vedle něj. Mysli na vznesení vzhůru a zjistíš, že se vznášíš nad svým tělem.

Monroe navrhuje začít s vynášecí metodou, ale podotýká, že obě jsou stejně účinné.

Pokud po tomto všem stále nejsi schopen projekce, doporučuji koupi Leaving The Body od R. Scott Rogoa, která obsahuje dalších osm podobných technik. Ne všechny techniky fungují na každém, ale máš šanci, že v této knize nalezneš jednu, která na tebe působí

1 komentář:

Inka řekl(a)...

Mám za to, že výklad je poněkud složitý a mohl
by odradit zájemce o AC.
AC je opravdu krásným zážitkem.